Nejprodávanější odšťavňovače 2017

Odšťavňovač Bosch Naše tělo potřebuje každý den nejen kvalitní stravu, pohyb, spánek, tekutiny, ale i vitamíny a minerály. Vždy jde o celkovou rovnováhu a souhru. Jak ale dostat do těla denně všechny potřebné vitamíny? Nejlepší volbou jsou čerstvé džusy, které obsahují vzácné látky a rozpustnou vlákninu.

Už naše babičky věděly, že ovocné a zeleninové šťávy zlepšují celkovou imunitu a mají dobrý vliv na pleť, nehty, vlasy a hlavně se po nich člověk cítí lépe. Sklenice džusu po ránu, dokáže dodat tělu potřebnou energii a sílu, také slouží na jaře k detoxikaci organismu. K tomu, aby si člověk mohl ovocný nebo zeleninový džus dopřát, slouží kvalitní odšťavňovače. Existují jednohřídelové, dvouhřídelové, odstředivé, mechanické nebo šnekové. Který je ten nejlepší? To si ukážeme v dnešním žebříčku, informujícím o tom, jaké jsou nejprodávanější odšťavňovače. Podle recenzí a názorů odborníků, zhodnotíme možnosti každého daného výrobku a ukážeme, jak se v odšťavňovačích vyznat.

Jaké jsou nejprodávanější odšťavňovače?
Pořadí:
1.
Název modelu:
Bosch MES25A0
Hodnocení:
88%
Cena:
2 099 Kč
Pořadí:
2.
Název modelu:
Catler JE4010
Hodnocení:
94%
Cena:
5 990 Kč
Pořadí:
3.
Název modelu:
Catler JE4011
Hodnocení:
96%
Cena:
7 290 Kč
Pořadí:
4.
Hodnocení:
92%
Cena:
1 999 Kč
Pořadí:
5.
Název modelu:
Catler JE8011
Hodnocení:
96%
Cena:
12 990 Kč
Pořadí:
6.
Název modelu:
Tefal ZC500
Hodnocení:
87%
Cena:
5 999 Kč
Pořadí:
7.
Název modelu:
Sencor SJE 1005
Hodnocení:
83%
Cena:
1 190 Kč

PŘED NÁKUPEM ODŠŤAVŇOVAČE SI UJASNĚTE:

  1. Jaké ovoce a zeleninu chcete použít? (některé malé bobule a listovou zeleninu nebo bylinky, odšťavňovače neumí kvalitně zpracovat)
  2. Jak často budete chtít odšťavňovač používat? Každý den nebo jen jednou za měsíc?
  3. Kolik tekutin denně potřebujete?
  4. Budete pít šťávu hned nebo ji chcete uchovat v ledničce během dne?
  5. Máte v plánu tvořit kromě šťávy i pyré, různé kašičky, máslo, zmrzlinu, lisovat oleje?
  6. Inspirujte se. Například se podívejte, jaké jsou nejprodávanější odšťavňovače. Získáte přehled o trhu a jeho cenách.

DRUHY ODŠŤAVŇOVAČŮ:

  • Odstředivé – tvoří se šťáva s pěnou, obsah rychle oxiduje, musí se ihned spotřebovat, tento výrobek docela špatně zpracovává bobule, bylinky nebo listovou zeleninu.
  • Šnekové – pracují na bázi jednohřídele, jemně rozmělňuje suroviny, vymačká kvalitně šťávu do poslední kapky. Kvalitně zpracovává ovoce, zeleninu, bylinky i bobule.
  • Dvouhřídelové – pracuje na bázi dvou hřídelí, nevýhodou pro netrpělivce může být: složité rozložení, čištění i skládání zpět, větší výkon. Zpracování surovin je o něco složitější – dokonale odšťavňuje bylinky a listové suroviny (s mrkví a jablky a jinými měkkými plody má trošku problém).
  • Mechanické – tento ruční výrobek slouží pro občasné odšťavňování, hodí se na cesty.

PÁR RAD A TIPŮ NA SPRÁVNÉ ODŠŤAVŇOVÁNÍ:

Žádný výrobek není úplně dokonalý. Záleží na druhu ovoce nebo zeleniny, zralosti, dužnině, velikosti plodu, kolik má v sobě vody. Například (ananas, mango a kiwi, broskve, meruňky a jiné peckovité plody) rychle zanesou a zašpiní sítko, tím ho ucpou – proto u tohoto ovoce volte jednohřídelové šnekové odšťavňovače, stejně tak u lesních plodů.

S listovou zeleninou si poradí dvouhřídelové výrobky, odstředivé nepoužívejte. S ovocem jako je: rybíz, angrešt, hrozno si poradí šnekové odšťavňovače nebo dvouhřídelové lisy. Na nízkých otáčkách vzniká šťáva výraznější, obsahuje kousky dužniny, dá se uchovat v ledničce během dne, má málo pěny. Šťáva vytvořená na vysokých otáčkách má pěnu, musí se spotřebovat hned a chutná méně výrazně.

Dnes se běžně v domácnostech lisuje olej ze sezamu, konopí, slunečnic, lnu, a jiných zdravých plodin. Lidé se naučili používat odšťavňovače k výrobě ovocných i zeleninových šťáv, podkladů pro omáčky, ovocných přesnídávek, zmrzlin a jiných chutných věcí. Věnujte pozornost všem informacím o výrobku, než si ho koupíte, přečtěte si recenze, názory, rady, doporučení a nebojte se zeptat výrobce nebo prodejce na cokoli, co vás zajímá.


Sdílej se svými přáteli...Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter

Zaslat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *